Кожен пасажир Costa Concordia отримає не менш як 11 тис. євро компенсації

Кожен пасажир, який постраждав на круїзному лайнері Costa Concordia, отримає не менш як 11 тис. євро компенсації від власника судна - італійської компанії Costa Crociere.

Про це у п'ятницю повідомили представники національної асоціації італійських туроператорів Astoi, передає AFP.

"Ця угода стосується близько 3 тис. пасажирів з 60 країн, у тому числі близько 900 італійців", - йдеться у повідомленні Astoi.

Пасажирам також будуть відшкодовані вартість круїзу (близько 300 євро) і медичні витрати. Крім того, діти, навіть якщо вони подорожували на судні безкоштовно, отримають грошову компенсацію у розмірі 11-14 тис. євро на кожного.

Угоду про одноразову виплату компенсації всім пасажирам судна було досягнуто у рамках роботи комісії, створеної за ініціативою Astoi. До неї увійшли представники керівництва Costa Crociere і практично всі великі організації по захисту прав споживачів, що діють в Італії.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, на борту лайнера Costa Concordia, що зазнав аварії у ніч на 14 січня у Тірренському морі поблизу острова Джильйо, було 4 229 осіб, у тому числі 35 громадян України. Внаслідок аварії як мінімум 16 осіб загинули, понад 60 постраждали. За останніми даними, невідомою залишається доля 17 осіб.

нв


UAmedia

ProEco - новостной мониторинг экологии Украины